Baterie do kuchyně - typy baterii a jak vybrat tu správnou

Vodovodní baterie v kuchyni je pravděpodobně ve většině domácnostech tou nejnamáhanější a proto je zcela běžná ji čas od času vyměnit za novou. Životnost kuchyňské baterie výrazně ovlivňuje už její počáteční investice. Zatímco levná baterie vyrobena v číně s plastovou kartuší vám vydrží sotva pár let, kvalitní baterie do kuchyně s keramickou kartuší, vám může sloužit klidně desítky let.

Naše baterie Herz jsou 100% vyráběny v evropě s kvalitní keramickou kartuší, která zajišťuje dlouhou životnost kuchyňské baterie.

Nejen opotřebení baterie ale i výměna kuchyňské linky nebo kuchyňského dřezu může být důvodem k výměně vodovodní baterie, za modernější, úspornější a kvalitnější.

Baterie do kuchyně se například oproti koupelnovým bateriím liší svým zpracováním a otočným ramínkem. Díky tomu je zabezpečena pohodlná manipulace během umývání nádobí, napouštění vody nebo oplachování surovin.

Jak vybrat správnou baterii do kuchyně

Jak jsme v úvodu zmínili, kvalita jejího zpracování je zcela zásadní pro dlouhou životnost protože kuchyňská baterie patří v domácnosti k těm nejnamáhanější.
Ale jsou tu i další parametry podle kterých je dobré baterii do kuchyně vybírat. Může to být například tvar baterie, možnosti otočení či sklopení ramínka nebo nízkotlaká baterie. Dále to mohou být baterie stojánkové, které se montují přímo na dřez a nebo nástěnné kuchyňské baterie. Proto je potřeba už dopředu dobře zvážit, kde a jak máte vyřešený přívod vody ke dřezu

Typy ovládání dřezové baterie.

  • páková kuchyňská baterie
  • kohoutková kuchyňská baterie
  • termostatická baterie do kuchyně

V neposlední řadě hraje také roli design. Často se ke kuchyňské lince pořizuje černý granitový dřez, místo klasického nerezového a výrobci na to reagovali speciálními sériemi baterii v luxusním černém provedení. Pro milovníky retro designu se pak vyrábí kohoutkové retro série se zlatými prvky. Nakonec už záleží jen na vás jestli dáte přednost oblým či hranatým tvarům baterie, klasické chromové a nebo černé úpravě.

Co je důležité u kuchyňské baterie.

V prvé řadě to bude úspora vody a její mechanická odolnost. Proto je možné ke kuchyňské baterii pořídit perlátor. Pro ty náročnější může také představovat úsporu termostatická kuchyňská baterie, která má však vyšší pořizovací cenu. Výhodou termostatické baterie, je i její bezpečnost a předcházení možnosti opaření díky blokovacímu tlačítku. To oceníte zejména u dětí.